MK | EN

Недела на Масленица

Највкусните палачинки


Масленица е древен руски празник со бројни обичаи, кои се одржале низ вековите. Се слави во текот на неделата пред Големиот пост. Масленица во 2018 година се прославува од 12 до 18 февруари. Овој празник е карактеристичен по тоа што се одбележува крајот на зимата и почетокот на пролетта, па поради тоа се смета за особено радосен празник во очекување на топлите денови.

Останати промоции

Резервирајте престој